2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
Ülésezett a zalai vármegyeszékhely közgyűlése

Ülésezett a zalai vármegyeszékhely közgyűlése

2024. február 15., 15:50

Ma tartotta idén első ülését a zalai vármegyeszékhely közgyűlése. A képviselők 30 napirendi pontot tárgyaltak, melyekről nagyrészt egyhangú döntést hoztak. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

A grémium 48,5 milliárd forint főösszeggel elfogadta az éves költségvetést. A büdzsé - mely nem tartalmaz sem hitelfelvételt, sem adóemelést - idén is stabil és kiszámítható működést tesz lehetővé.

Biztos alapokon nyugvó költségvetést tudtunk elfogadni, amely számol minden korábbinál nagyobb iparűzési adóbevétellel. Ugyanakkor a kiadásoknál számoltunk azokkal a tételekkel is, amelyek részben a minimálbéremeléshez, részben pedig a garantált bérminimum változásához kapcsolódnak. Emellett az óvodapedagógusok, a bölcsődei felsőfokú végzettségű dolgozók, valamint az önkormányzati és intézményi dolgozók esetében is a kellő számú, és arányú béremelést is tartalmazza

- fejtette ki Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Hozzáfűzte: az arányos városfejlesztésre is szeretnénk jóval többet fordítani, mint az előző években. A korábbi évekhez hasonlóan tovább folytatódik többek között a járdák és az utak rendbetétele, valamit a parkoló építése. 

Beszámolt arról is, hogy az előző Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az önkormányzat 35 projektet valósított meg közel 18 milliárd forint értékben.

Elkezdődött már a TOP Plusz program megvalósítása, a következő uniós ciklus keretében, ami azt jelenti, hogy Zalaegerszegen 8,5 milliárd forint értékű fejlesztésre lesz lehetőségünk. Persze nem arra költjük el, amire mi szeretnénk. Az Európai Unió által megszabott arányban újítjuk fel az óvodákat és a bölcsődéket, alakítunk ki zöldfelületeket és kerékpárútakat

- mondta el a városvezető.

A TOP Plusz program támogatásával épül fel a négyévszakos, fedett gyermekjátszóház, melyre nagy igény van. Az Északi Ipari Parkban, valamint a logisztikai központban további beruházásokra kerül majd sor, amely a helyi gazdaságot erősíti.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

kdmsqT3_l-E
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek