2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Tájékoztató a zalaegerszegi közgyűlés döntéseiről

Tájékoztató a zalaegerszegi közgyűlés döntéseiről

2023. november 16., 16:00

Megtartotta soros ülését a zalaegerszegi közgyűlés. A képviselők ezúttal 21 napirendi pontot tárgyaltak. Az előterjesztések nagy részét a grémium egyhangúan elfogadta. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

A helyi polgárok és vállalkozások számára kedvező döntés született: a következő esztendőben a helyi-, iparűzési-, építmény- és az idegenforgalmi adók összege változatlan marad és a díjtételek sem emelkednek – emelte ki a városvezető.

Részben az európai energiaválság, részben pedig az inflációs hatások miatt próbáljuk kímélni a családokat. Éppen ezért azok a díjtételek, amelyekről döntöttünk, a temetkezéstől kezdve az egyéb díjazásokig - amelyek megjelenhetnek a családok kiadásaiban - egyik sem emelkedik 2024-ben. 

Az önkormányzati garázsok bérleti díját azonban 8-13 százalékkal növelik. Így négyzetméterenként havonta 650 és 1030 forint közötti összeget kell majd fizetni.

Balaicz Zoltán a Várkör utca és a Budai Nagy Antal utca közötti területen zajló építkezésről is beszámolt.

A nagyon rossz állapotban lévő családi házakat már elbontottunk. A korlátokkal elzárt területen a beruházássorozat folytatódik. Visszaépítjük a mérlegházat, ami a városvédőknek egy régi kérése volt, és ami a 20. századi, 1900-as évek eleji, Zalaegerszegnek egy jelképes épülete.

- hangsúlyozta a polgármester.     

A vásárcsarnok mögött parkolókat és közösségi teret alakítanak ki, valamint zöld felületet létesítenek. A tervek szerint a kivitelezési munkák jövő  májusra befejeződnek, így a megszépült teret a város napján átadják.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

t80Rga3s9Rk
# Kapcsolódó galériák