2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Járdafelújítás az Olajmunkás utcában

Járdafelújítás az Olajmunkás utcában

2024. július 02., 12:30

Rendbe tette a járda egy részét az Olajmunkás utcában az önkormányzat. A károsodott, repedezett burkolatot az alépítménnyel együtt elbontották és kicserélték. Rendszeresen visszatérő probléma volt, hogy az esőzések során lezúduló csapadékvíz elöntötte a házakat, ám a szakemberek - a projekt keretében-, ezt a problémát is orvosolták.

Már biztonságos a közlekedés az Olajmunkás utca Hegyalja utca felőli szakaszán, ahol a város - saját költségvetéséből - csaknem 150 méter hosszan korszerűsítette a járdát. A munkálatok során az érintett zöldfelületeket is helyreállították.

Az elmúlt években sok helyen már felkopott és balesetveszélyessé vált a járda. Több évvel ezelőtt a hármas számú ház előtt járdafelújítás, a kettes számú ház előtt pedig javítás történt. Idén a költségvetésben egy 14 millió forintos összeget különítettünk el egy 140 méter hosszú járdaszakasz felújítására.

- mondta el portálunknak Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő.

A környező ingatlanok útkapcsolatait szintén felújították. A csapadékvízelvezetést mostantól kiemelt betonszegély és beépített víznyelők segítik. Galbavy Zoltán bejelentette: körzetében a fejlesztések sora ezzel nem ér véget.

A következő fejlesztés az Orsolya téren, a Katona József utcában lesz, ahol szintén csapadékvízelvezetési probléma miatt kell az útburkolatot korrigálni. Szeretném, ha a következő év költségvetésében is egy nagyobb összeg szerepelne az utca járdafelújításának következő ütemére. A tervek között szerepel a Bartók Béla utca járdafelújításának következő üteme is.

A tervek szerint ezeket a beruházásokat az önkormányzat az arányos városfejlesztés jegyében saját költségvetéséből finanszírozza. Az önkormányzati képviselő szándéka, hogy az Olajmunkás utcai járdafelújítást jövőre folytassák.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

QfwPR-E1dGQ
# Kapcsolódó galériák