2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Fiatal vállalkozóknak szerveztek konferenciát Zalaegerszegen

Fiatal vállalkozóknak szerveztek konferenciát Zalaegerszegen

2023. november 17., 09:40

Kilenc megyeszékhelyen szervezett konferenciát a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége. A kezdeményezés egy programsorozat része, melynek aktualitását a november 13-tól 17-ig tartó Fiatal Vállalkozók Hete adja. A zalai rendezvényt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában tartották.

A találkozó résztvevőit Balaicz Zoltán köszöntötte, aki nemcsak a város gazdasági helyzetéről, hanem a FIVOSZ feladatairól is beszélt. A polgármester fontosnak tartja, hogy a szervezet segítse a kezdő vállalkozásokat, a már meglévőknél pedig az esetleges generációváltást. Az est további programjai között a vállalkozások működésével kapcsolatos előadások, valamint egy kerekasztal-beszélgetés is szerepelt.

Elsődleges szempontunk mindig az, hogy olyan előadókat hívjunk, akik a fiatal, vagy vállalkozni vágyó fiataloknak tudjanak segíteni, vagy akár egy kezdő vállalkozás indításában olyan hasznos információkat kaphassanak, akik személyes tapasztalatokkal is rendelkeznek. Ezért elsősorban vállalkozókat hívtunk előadónak, vagy akik ebben a szakmában dolgoznak és esetleg vállalkozásfejlesztéssel is foglalkoznak

-    tájékoztatott Gál Katalin, a FIVOSZ Zala Vármegyei Szervezetének elnöke. Hozzátette: ez a rendezvény különösen jó alkalom arra, hogy a vállalkozásban gondolkozó fiatalok megismerkedjenek a zalai FIVOSZ tagjaival. A kapcsolatok felvételére, a találkozásokra ennél gyakrabban is van lehetőségük.

Nagyobb rendezvény keretein belül általában évente egyszer találkozunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem beszélhetnek velünk, és nem kereshetnek meg minket. Hiszen azért itt többen is érkeznek és nekünk az lenne a célunk, hogy személyesen tudjunk elbeszélgetni a vállalkozni vágyó fiatalokkal, és személyre szólóan tudjunk nekik segíteni. Úgyhogy bármikor megkereshetnek akár az interneten, akár telefonon minket, valamint szeretném kiemelni, hogy nemcsak Zala megyében, hanem országosan is várjuk a Zala megyéből érkező fiatalokat, most akár pénteken a Millenárison egy nagyszabású rendezvény kereteink belül.

A szövetséghez nemcsak a fiatalok fordulhatnak segítségért. A 40 éves korukat már meghaladó egykori tagok mentorként segítik a szervezet munkáját.

Szöveg: Buza Beáta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

wQMwd2bidNo
# Kapcsolódó galériák