2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Felavatták a megújult Deák Ferenc Technikumot

Felavatták a megújult Deák Ferenc Technikumot

2024. június 05., 14:19

Nyílászárókat cseréltek, hőszigetelték a homlokzatot és a tetőt, valamint a fűtésrendszert is korszerűsítették a zalaegerszegi Deák Ferenc Technikumban. Az egészségügyi, pedagógiai és faipari képzést folytató intézményben évről-évre emelkedik a tanulólétszám. A magas szakmai színvonal mellett mostantól a körülmények is megfelelőek az iskolában.

A 400 millió forintos fejlesztés avatóünnepségén Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja bejelentette: a támogatásnak köszönhetően teljes egészében megújult a több mint 50 éves épület energetikai rendszere.

Nemcsak mintegy 400 tonna szén-dioxid kibocsájtástól szabadítottuk meg Zalaegerszeget, hanem a centrumnak a fenntartás szempontjából is óriási előrelépést jelent ez a projekt

- fogalmazott Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja.

Az formálja a jövőt, ha az ember mer álmodni – fogalmazott az átadón Pölöskei Gáborné, szakképzésért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: ennek szellemében láttak hozzá négy évvel ezelőtt a szakképzés átalakításához is.

Ez teszi lehetővé, hogy egységbe, együtt tudjunk gondolkodni. Ez teszi lehetővé azt, hogy olyan elképzeléseket tudjunk megvalósítani, ami valóban 10 évvel ezelőtt, vagy 20 évvel ezelőtt még szóba sem jött. Talán ennek az eredménye az is, hogy 4 évvel ezelőtt, amikor elkezdtük a szakképzésnek az átalakítását, akkor mi is nagyot mertünk álmodni. De azért, mert feltételeztük, vagy mertük azt hinni, hogy mögöttünk van egy olyan csapat, amely legyen az szakképzési centrum, centrumvezetők, igazgatók, oktatók, akik nélkül nem lehet mindezt megcsinálni.

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: jól halad az önkormányzat azzal a 2014-ben indított programmal, amely a város valamennyi oktatási és nevelési intézményének felújítását tűzte ki célul.

Nem olyan régen elkészült a Széchenyi István Technikum teljes felújítása, most 400 millió forintos ráfordítással a Deák Ferenc Technikum felújítása, zajlik a Zrínyi Miklós Gimnázium teljes felújítása. Reményeink szerint az a néhány intézmény, ami még hátravan, így például az Ady iskola régi szárnya, vagy éppen a Csány László Technikumnak az új szárnya, a következő években szintén megvalósul.

A polgármester kitűntető oklevéllel ismerte el Rozmán Sándor munkáját, aki 20 éve vezeti a Deák Ferenc Technikumot.

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

MN_nm1UZiFE
# Kapcsolódó galériák