2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Elkezdődött az Átalszegett utca egyik járdaszakaszának felújítása

Elkezdődött az Átalszegett utca egyik járdaszakaszának felújítása

2024. április 15., 15:30

A 150 méter hosszú, 2 méter széles gyalogút akadálymentes közlekedést biztosít majd a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Templom felé. A fejlesztés mintegy 10,5 milliós önkormányzati forrásból valósul meg.

Az érintett járdaszakasz állapota leromlott, s balesetveszélyessé vált. Ezért, s mert a közelben lévő templom miatt sokan használják, a helyrehozatala mellett döntöttek. Ennek részeként az akadálymentesítés is fontos szempont volt.  

A képviselői munkám egyik fontos céljaként tűztem ki, hogy minden útszakasz egyik oldalán lévő járda akadálymentes - mind kerekesszékkel, mind babakocsival könnyen járható - legyen. Ezen a részen eddig ez nem valósult meg, ám most, a beruházás keretében egészen a Köztársaság utcától a templomig el lehet jutni akadálymentes felületen

- nyilatkozta portálunknak Bognár Ákos, a térség önkormányzati képviselője.

A munkálatok a hónap elején kezdődtek. A beruházás keretében az Átalszegett uca 169-173. számú társasházak keleti oldalán húzódó járdát teljes szerkezetében újraépítik, s a vízelvezetésről is gondoskodnak.

Jelen projekt keretében mintegy 150 folyóméter hosszan és 2 méter szélességben építjük újjá a meglévő gyalogjárdát, melynek nyomvonala és magassági vonalvezetése nem módosul. 280 méter hosszan épül szegély, a csapadékvízelvezetés érdekében pedig rácsos folyókákat, illetve új víznyelő aknákat építünk. Emellett a járdaburkolat alatt húzódó csapadékcsatorna-tisztítók fedlapjainak a cseréjére is sor kerül

- tette hozzá Szak Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Út-és Közműépítési Csoportjának vezetője.

A munkálatok várhatóan májusban fejeződnek be.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

1nZZT8zhfzA
# Kapcsolódó galériák