2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Befejeződött a Becsali utcában a járdafelújítás

Befejeződött a Becsali utcában a járdafelújítás

2024. július 10., 12:40

Befejeződött a Becsali utcában a járdafelújítás első szakasza. A munka az arányos városfejlesztés program keretében valósult meg.

A korábban több ponton aszfalthiányos gyalogút állapota már régóta indokolta a rekonstrukciót. Ez fontos állomás a településrész életében, mivel az itt élők biztonságos közlekedésének már nincs akadálya.

A tavalyi évben a fogadóórámon kerestek meg az itt élők, a Becsali utcában élők közül több család is eljött hozzám és arra kértek, hogy segítsek abban, hogy itt a Becsali utcában az alsó szakaszon megújulhasson a járda. Itt most közel 100 méter, egészen pontosan 98 méter hosszúságban újulhatott meg ez a járdaszakasz teljes szélességben

- ismertette Szilasi Gábor, zalaegerszegi önkormányzati képviselő.

A Becsali út 1-11. számú ingatlanok előtti szakaszon a régi alépítményt és burkolatot elbontották, helyére 10 centiméter vastag beton került. A járda felületét ezután - az időjárási és mechanikai hatásoknak ellenálló - kopó aszfaltréteg védi.

Ebben az évben már számos járdafelújítás történt a körzetben, hisz megújult a Landorhegyi 34. előtt a járda. Ott is teljes szélességben. Megújult itt a Göcseji utcában is a járdaszakasz, itt Bognár Ákos képviselőtársammal közös projektben valósulhatott meg. Illetve bízzunk benne, hogy a következő években tudjuk folytatni ennek a járdának a felújítását. Illetve a landorhegyi városrészben, a bazitai városrészben is még akadnak olyan járdaszakaszok, melyek felújításra szorulnak. Bízunk benne, hogy a következő években ezeket is tudjuk teljesíteni

- tette hozzá a képviselő.

Több ingatlannál a nagy mennyiségű csapadék elvezetése problémát jelentett. Ide süllyesztett, átjárható rácsos folyókákat építettek. A befejező munkálatok során a zöld felületeket rendbetették, s a járda és az út közötti kapubejárókat pedig feltöltötték.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

nuhGbaHS3t8
# Kapcsolódó galériák