2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Arányos városfejlesztés – A Botfy utcában is felújítják a járdát

Arányos városfejlesztés – A Botfy utcában is felújítják a járdát

2024. június 07., 13:30

Sorra újulnak meg az arányos városfejlesztés jegyében a közterületek a zalai vármegyeszékhelyen. Ezúttal a régi, töredezett járdát építik át a Botfy utcában. Az önkormányzati forrásból finanszírozott beruházás részleteiről sajtóbejáráson számoltak be.

A városrészben több mint egy évtizede kezdődött a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. 

Tizenegy évvel ezelőtt Zsuppányi Gyula – a városrész akkori önkormányzati képviselő kezdeményezésére újították fel a Botfy utcát. A Vizslaparki úttól egészen az Ady utcáig a közműveket is megújították. Az arányos városfejlesztés programban azt tűztük ki célul, hogy terveket készítünk a balesetveszélyes és töredezett járdák megújítására. Az uszoda projekttel párhuzamosan a Mártírok út és az Ady utcai szakaszon sikerült a járdákat teljesen egészében újjáépíteni

- mondta Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, aki egyben a városrész önkormányzati képviselője.

A városvezetők terveket készítettek a Vizslaparki és a Mártírok útját összekötő járdaszakasz rendbetételére is. A korszerűsítés - a régi burkolat bontásával - a hét elején kezdődött. 

A járdaburkolat teljes pályaszerkezetében újjáépül 170 folyóméter hosszan és másfél méter szélességben. A kapubejárók szintjeit a járdaburkolathoz igazítják. 141 folyóméter hosszan épül kertiszegélyt alakítanak ki. A járdába tíz köbméternyi aszfaltkopóréteget építenek be

- erről már Szak Tibor, a ZMJV Műszaki osztály, Út- és Közműépítési Csoport vezetője beszélt hírportálunknak.

Az aszfaltozási munkákat várhatóan a jövő hét végére befejezik. A következő ütemben az északi oldal rossz állapotban lévő gyalogútját teszik biztonságosabbá.   

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

VpcOuTKH0rU
# Kapcsolódó galériák