2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Utánfutón kialakított rejtekhelyen csempésztek migránsokat

Utánfutón kialakított rejtekhelyen csempésztek migránsokat

2023. november 20., 10:45

Két vádlott, egy 61 éves pakisztáni és egy 55 éves román férfi, 2023. május 10. és augusztus 17. között 18 alkalommal nyújtott segítséget alkalmanként 6 fő ismeretlen személyazonosságú, az Európai Unióba történő beutazásra és benntartózkodásra engedéllyel nem rendelkező személynek ahhoz, hogy engedély nélkül átlépjék a román-magyar és a magyar-szlovén államhatárt.

Az egyik vádlott cégéhez tartozó gépkocsit és utánfutót használták erre. A szállítmányként felrakodott lambéria és üveggyapot között kialakított rejtekhelyen helyezték el a szállított személyeket. Az egyik vádlott 110.000,- Euró, míg a másik legalább 4000,- Euró ellenértékért vállalta a segítségnyújtást - közölte portálunkkal a Zala Vármegyei Főügyészség.

Augusztus 21-én a vádlottak Temesváron további 6 migránssal egyeztek meg, hogy azokat szállítják Olaszországba. A szállításért fejenként 1000,- Eurót kértek. Az utasokat elrejtették az utánfutón, amit a hatóságok a letenyei határátkelőnél ellenőriztek. A vádlottakat és az utasokat elfogták, a  rendőrök a járművet lefoglalták. 

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a letartóztatott vádlottakkal szemben embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, melyben Magyarország területéről történő kiutasítás mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.  

Fotók: Zala Vármegyei Főügyészség

# Kapcsolódó galériák